Balance your diet, balance your health Balance your diet, balance your health

Bewegen is het beste medicijn

Tegenwoordig hebben de meeste sportclubs, verenigingen en kerkgemeenschappen wel een speciaal lesaanbod voor de oudere generaties. Met Zumba Gold en Step Aerobics Senior tot aan 50-Fit en zitgymnastiek is er ongeacht leeftijd en fitnessniveau voor ieder wat wils.

En dat is een goede ontwikkeling, want inmiddels staat onomstotelijk vast dat wie regelmatig beweegt zich beter kan redden in het dagelijks leven en langer zelfstandig blijft. Bovendien werkt sport ontspannend, maakt het een mens gelukkiger en is het bevorderlijk voor de mentale gezondheid.

Dat er steeds meer vraag is naar dit soort lessen, is bovendien te danken aan de sociale contacten die hier vaak uit voortvloeien. Naast vele vriendschappen bloeit er tijdens het uurtje beweging zo nu en dan zelfs een romance op.

In deze hectische, stressvolle wereld waarin familie en vrienden steeds minder tijd hebben om langs te komen voor een kopje koffie of een praatje, is het ontzettend waardevol terecht te kunnen bij een gemeenschap van gelijkgestemden, die naast sportlessen vaak ook andere gezellige activiteiten, excursies en feestjes biedt.

Ook artsen zijn zeer te spreken over het feit dat ouderen steeds meer in beweging komen en blijven. De lessen, die moeten worden begeleid door een trainer die is opgeleid voor het werken met senioren, bestaan uit goed gedoseerde en perfect afgestemde oefeningen die de gewrichten ontzien, en de deelnemers sterker maken, de beweeglijkheid bevorderen en hun balans verbeteren. Een work-out voor het hele lichaam, die niet alleen kan helpen een vervelende val te voorkomen, maar ook verlichting kan bieden bij artrose- en rugklachten.