Balance your diet, balance your health Balance your diet, balance your health

Tips voor meer motivatie in de winter

Als het buiten koud en donker is, kost het vaak dubbel zoveel moeite om je toch aan te kleden, in je schoenen te schieten en de deur uit te gaan voor een rondje hardlopen.

Daarom heb ik vandaag vier tips voor je om je innerlijke luilak ervan langs te geven en ook in de winter lekker in beweging te blijven.

Sluit je aan bij een Facebook-groep! Een goede manier om gemotiveerd te blijven en dat luie beest van je af te schudden, is je aansluiten bij een hardloopgroep op Facebook. Want dat schuldgevoel dat je kan bekruipen bij het zien van de actieshots van vrienden op je feed? Dat kun je ook in je voordeel laten werken. Hardloopgroepen op social media zijn een geweldige stimulans om jezelf toch van de bank te sleuren en op pad te gaan, hoe koud en nat het buiten ook is.

Plan een sportdate! Spreek af met een vriend of vriendin voor een rondje hardlopen of een sessie in de sportschool. Het is een goede stok achter de deur en je kunt elkaar tijdens de work-out uitdagen net even een tandje bij te zetten. Plus... je zult er sowieso naar uitkijken omdat je elkaar dan weer even ziet.

Beloon jezelf! Wees trots op jezelf na elke work-out. Je hebt het toch maar weer gedaan en dat is een beloning waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontspannend bad, een gezonde salade of een heerlijke kop thee? Waar wacht je nog op, je hebt het verdiend!

Stel doelen! Een van de belangrijkste manieren om jezelf te motiveren, is het stellen van doelen. Wat wil je bereiken? Wil je misschien wat afvallen? Of meedoen aan de volgende halve marathon in je stad? Zoals men zo mooi zegt: “De weg is het doel”, de reis is belangrijker dan de bestemming. Je zult zien dat zodra je een duidelijk doel voor ogen hebt, je veel gemotiveerder zult zijn om aan de slag te gaan.

En, begint het al te kriebelen? Mooi, geen tijd te verliezen. Let’s go!